Город

Удобрюю морквину всього один раз при посадці, це підживлення забезпечує відмінний врожай

Загалом, сьогодні я вирішила розповісти вам про те, як відбувається у мене процес вирощування моркви. Цей овоч активно з’їдається в нашій родині, як у сирому вигляді, так і в якості різних добавок до основних страв.

Я є прихильницею натуральних продуктів, особливо це стосується овочів і фруктів. Саме тому в процесі вирощування урожаю я не використовую ніякі хімічні добавки, всі добрива готую власноруч з абсолютно нешкідливих компонентів.

Що стосується моркви, то ніякого секрету хорошого урожаю тут немає. Важливо просто забезпечити рослинам комфортні умови для “життя” на грядках, в яких вони будуть рости і розвиватися.

Зроблю невеличкий ліричний відступ і скажу, що грунт на своїй ділянці я вдосконалювала не один рік, завдяки чому тепер обходжуся практично без добрив – всі поживні речовини містяться в грунті.

Головна умова рясних врожаїв – грамотний сівозміна культур. Не варто нехтувати ним! Я на власному прикладі переконалася в тому, що правильна схема посадки рослин творить на грядках справжні чудеса!

Морква буде чудово рости на місці, де раніше росли картопля, кабачки і капуста. Ці культури обов’язково удобрюються перегноєм і гноєм, за рахунок чого грунт стає сприятливим для росту і моркви і в наступному сезоні.

Органіка тривалий час продовжує розкладатися, забезпечуючи рослини азотом. А ось заповнити дефіцит калію, магнію і кальцію допоможе деревна зола.

Саме деревну золу я додаю при посадці моркви, це і є її єдина підживлення. У мене грунт нейтральний, тому я вношу 1 літр золи на 1м кв. При кислому грунті обсяг потрібно збільшити до 2х літрів, а при слабокислою – внести 1,5 літра.

Золу потрібно вносити перед перекопуванням, після процедури грунт необхідно добре зволожити. У воду я додаю оцтову кислоту, яка швидко активізує поживні речовини, що містяться в попелі.

Ось і все, грунт чудово удобрений і готова до посадки моркви.