Кулінарія

Окрошка: головні акценти і один універсальний рецепт

«На квасі або на кефірі? » – це питання неминуче ділить людей на два непримиренні табори. Так, сьогодні ми говоримо про окрошці – холодному супі, який є невід’ємною частиною літнього меню. Давайте розставимо головні акценти, дізнаємося цікаві факти і познайомимося з рецептом окрошки від нашого шеф-кухаря Андрія Винокурова!

Щіпка історії

Назва страви, як можна здогадатися, походить від дієслова «кришити». Відомо воно на Русі давно – перша згадка в літописах датується X століттям. У літній суп наші предки кришили картопля, брукву, ріпу, трави. У святковому варіанті додавали варені яйця. А заправляли спочатку капустяним або огірковим розсолом, який пізніше замінив квас. Так, в історичній гонці квас випередив кефір!

Кожен кришить, як хоче! І заправляє теж. . .

Сьогодні існує понад 150 рецептів цієї страви. Причому квасом і кефіром справа не обмежується – окрошку також роблять на курячому бульйоні, тані, мінеральній воді. . . Овочеве наповнення також може різнитися, як і м’ясна складова: в суп додають ковбасу, куряче м’ясо, яловичину, шинку або ідейку.

Що ж правильно? Єдиної правильної відповіді не існує – кришити можна те, що вам більше по душі. Але об’єднує всі рецепти велика кількість зелені. І краще, якщо зелень буде «своя» – дачна.

Душа окрошки, на наш погляд, знаходиться в двох інгредієнтах, і це гірчиця і хрін. Саме від них залежить, з яким характером вийде ваше блюдо. Саме вони надають літнього супу пікантність і забезпечують легке поколювання мовою, так раззадоривающее апетит.

В меню ресторану окрошка зараз хіт сезону. Після серфінгу на штучній хвилі або польотів в аеротрубі наші гості із задоволенням дегустують літнє меню в ресторані F. KITCHEN. Чекаємо вас у гості за пригодами і смачним річним супом, і з радістю ділимося рецептом!

Отже, нам знадобиться:

· Домашня шинка з пісного окосту

· Відварну картоплю

· Свіжий редис

· Свіжий огірок

· Багато зелені (молода петрушка, кріп і зелена цибуля)

· Відварні курячі яйця

· Кефір і мінеральна вода з газом в рівних кількостях

· Сіль і чорний мелений перець

· Гірчиця і хрін за смаком

Шинку, картопля, редис, огірок і яйця беремо в рівній кількості і нарізаємо кубиками. Зелень дрібно рубаємо. Заправляємо отриману суміш кефіром і газованою водою. Густоту супу ви можете регулювати на свій розсуд. Додаємо хрін і гірчицю, а також сіль і перець за смаком. За бажанням можна додати сметану.