Класичний холодний борщ
Класичний холодний борщ – одна з найпопулярніших літніх супів в нашій країні. Що особливо приємно, готується він просто, швидко (якщо свеклусваритьзаранее) і з найбільш доступних інгредієнтів. А якщо ви – щасливий власник дачі з садом та городом, то влітку приготуєте цей суп взагалі без будь-яких витрат, якщо не враховувати витрати на купівлю яєць і сметани. Люблять борщ і ті, хто прагне позбутися зайвих кілограмів або просто зберегти вагу в незмінному вигляді: калорійність супу просто нікчемна: близько 35 кілокалорій на 100 грамів. І якщо ви досі не готували його, неодмінно зробіть це, керуючись нашим докладним рецептом.
Інгредієнти
- 2 великі буряків
- 3 середніх огірка
- 1 невеликий пучок кропу
- 1 невеликий пучок зеленої цибулі
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ст. л. цукру
- сіль
Для подачі:
- 12 перепелиних яєць
- сметана
- гірчиця
Приготування
Крок 1
Буряк очистіть і наріжте тонкою довгою соломкою. Закип’ятіть 1,5 л питної води в каструлі, додайте сіль, лимонний сік, цукор і підготовлену буряк. Доведіть до кипіння, закрийте і варіть на невеликому вогні 20 хв. Зніміть з вогню і повністю остудіть, 1 ч.
Крок 2
Нашаткуйте тонкою соломкою огірки, кріп і цибулю дрібно порубаєте. Перемішайте огірки і зелень і залити буряковим відваром. Поставте в холодильник на 1 ч.
Крок 3
Сварите круто перепелині яйця, очистіть і розріжте навпіл. Змішайте сметану з гірчицею за смаком. Розлийте борщ по тарілках, покладіть в кожну по ложці сметани і половинки яєць.