Кулінарія

Класичний холодний борщ

Класичний холодний борщ – одна з найпопулярніших літніх супів в нашій країні. Що особливо приємно, готується він просто, швидко (якщо свеклусваритьзаранее) і з найбільш доступних інгредієнтів. А якщо ви – щасливий власник дачі з садом та городом, то влітку приготуєте цей суп взагалі без будь-яких витрат, якщо не враховувати витрати на купівлю яєць і сметани. Люблять борщ і ті, хто прагне позбутися зайвих кілограмів або просто зберегти вагу в незмінному вигляді: калорійність супу просто нікчемна: близько 35 кілокалорій на 100 грамів. І якщо ви досі не готували його, неодмінно зробіть це, керуючись нашим докладним рецептом.

Інгредієнти

  • 2 великі буряків
  • 3 середніх огірка
  • 1 невеликий пучок кропу
  • 1 невеликий пучок зеленої цибулі
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. цукру
  • сіль

Для подачі:

  • 12 перепелиних яєць
  • сметана
  • гірчиця

Приготування

Крок 1

Буряк очистіть і наріжте тонкою довгою соломкою. Закип’ятіть 1,5 л питної води в каструлі, додайте сіль, лимонний сік, цукор і підготовлену буряк. Доведіть до кипіння, закрийте і варіть на невеликому вогні 20 хв. Зніміть з вогню і повністю остудіть, 1 ч.

Крок 2

Нашаткуйте тонкою соломкою огірки, кріп і цибулю дрібно порубаєте. Перемішайте огірки і зелень і залити буряковим відваром. Поставте в холодильник на 1 ч.

Крок 3

Сварите круто перепелині яйця, очистіть і розріжте навпіл. Змішайте сметану з гірчицею за смаком. Розлийте борщ по тарілках, покладіть в кожну по ложці сметани і половинки яєць.