Окрошка: головні акценти і один універсальний рецепт
«На квасі або на кефірі? » – це питання неминуче ділить людей на два непримиренні табори. Так, сьогодні ми говоримо про окрошці – холодному супі, який є невід’ємною частиною літнього меню. Давайте розставимо головні акценти, дізнаємося цікаві факти і познайомимося з рецептом окрошки від нашого шеф-кухаря Андрія Винокурова!
Щіпка історії
Назва страви, як можна здогадатися, походить від дієслова «кришити». Відомо воно на Русі давно – перша згадка в літописах датується X століттям. У літній суп наші предки кришили картопля, брукву, ріпу, трави. У святковому варіанті додавали варені яйця. А заправляли спочатку капустяним або огірковим розсолом, який пізніше замінив квас. Так, в історичній гонці квас випередив кефір!
Кожен кришить, як хоче! І заправляє теж. . .
Сьогодні існує понад 150 рецептів цієї страви. Причому квасом і кефіром справа не обмежується – окрошку також роблять на курячому бульйоні, тані, мінеральній воді. . . Овочеве наповнення також може різнитися, як і м’ясна складова: в суп додають ковбасу, куряче м’ясо, яловичину, шинку або ідейку.
Що ж правильно? Єдиної правильної відповіді не існує – кришити можна те, що вам більше по душі. Але об’єднує всі рецепти велика кількість зелені. І краще, якщо зелень буде «своя» – дачна.
Душа окрошки, на наш погляд, знаходиться в двох інгредієнтах, і це гірчиця і хрін. Саме від них залежить, з яким характером вийде ваше блюдо. Саме вони надають літнього супу пікантність і забезпечують легке поколювання мовою, так раззадоривающее апетит.
В меню ресторану окрошка зараз хіт сезону. Після серфінгу на штучній хвилі або польотів в аеротрубі наші гості із задоволенням дегустують літнє меню в ресторані F. KITCHEN. Чекаємо вас у гості за пригодами і смачним річним супом, і з радістю ділимося рецептом!
Отже, нам знадобиться:
· Домашня шинка з пісного окосту
· Відварну картоплю
· Свіжий редис
· Свіжий огірок
· Багато зелені (молода петрушка, кріп і зелена цибуля)
· Відварні курячі яйця
· Кефір і мінеральна вода з газом в рівних кількостях
· Сіль і чорний мелений перець
· Гірчиця і хрін за смаком
Шинку, картопля, редис, огірок і яйця беремо в рівній кількості і нарізаємо кубиками. Зелень дрібно рубаємо. Заправляємо отриману суміш кефіром і газованою водою. Густоту супу ви можете регулювати на свій розсуд. Додаємо хрін і гірчицю, а також сіль і перець за смаком. За бажанням можна додати сметану.