Солодкі пиріжки з яблучним повидлом в духовці. М’які, повітряні і дуже довго не черствіють.
Доброго часу доби всім, хто завітав на наш кулінарний канал! Сьогодні готуємо солодкі пиріжки в духовці. Печені пиріжки з яблучним повидлом. Рецепт тіста для пиріжків вельми вдалий. Воно м’яке, пористе і повітряне. В начинку можна використовувати будь густе варення, шоколад, варене згущене молоко, сир.
Продукти:
- молоко 250 мл
- дріжджі свіжі 20 р.
- цукор 3 ст. л.
- сіль 0,25 ч. л.
- повидло яблучне 1 стакан
- борошно 450 р.
- масло вершкове 40 р.
- олія 40 мл
- яйце 2 шт.
Як приготувати пиріжки з яблучним повидлом:
Підготувати все необхідне.
В підходящу каструлю всипати цукор і сіль, розкришити свіжі дріжджі. Влити молоко. Поставити на плиту і, постійно заважаючи, підігріти до температури 40 градусів. Якщо опустити палець, повинно відчуватися тепло, але не обпалює.
Одне яйце розділити на білок і жовток, у молоко додати тільки білок, а жовток поки прибрати в холодильник. Друге яйце розбити в тісто цілком. Також ввести рослинне масло і розм’якшене вершкове.
Всипати пару столових ложок борошна.
Розмішати, розтираючи шматочки вершкового масла. Потім можна вводити і решту борошна. Заважати обов’язково руками і не менше п’яти хвилин, тільки так вдасться отримати м’яке, еластичне і не липнущее до рук тісто. Затягнути його харчовою плівкою і залишити в теплі на 30-40 хвилин.
Коли збільшиться в об’ємі в 2,5-3 рази, розділити на колобки, кожен розкачати в невелике коло. У центр викласти чайну ложку яблучного повидла. Край добре защипати і укласти пиріжок на деко швом вниз.
Розміщувати заготовки на відстані один від одного, так як при випіканні вони добре підростуть. Зверху змастити жовтком за допомогою кулінарної пензлика.
Випікати в духовці при 160 градусах до підрум’янення, зазвичай на це потрібно 25-30 хвилин.
Солодкі пиріжки готові. Вони м’які, повітряні і дуже смачні. Вийшло 14 штук.