Кулінарія

Солодкі пиріжки з яблучним повидлом в духовці. М’які, повітряні і дуже довго не черствіють.

Доброго часу доби всім, хто завітав на наш кулінарний канал! Сьогодні готуємо солодкі пиріжки в духовці. Печені пиріжки з яблучним повидлом. Рецепт тіста для пиріжків вельми вдалий. Воно м’яке, пористе і повітряне. В начинку можна використовувати будь густе варення, шоколад, варене згущене молоко, сир.

Продукти:

  • молоко 250 мл
  • дріжджі свіжі 20 р.
  • цукор 3 ст. л.
  • сіль 0,25 ч. л.
  • повидло яблучне 1 стакан
  • борошно 450 р.
  • масло вершкове 40 р.
  • олія 40 мл
  • яйце 2 шт.

Як приготувати пиріжки з яблучним повидлом:

Підготувати все необхідне.

В підходящу каструлю всипати цукор і сіль, розкришити свіжі дріжджі. Влити молоко. Поставити на плиту і, постійно заважаючи, підігріти до температури 40 градусів. Якщо опустити палець, повинно відчуватися тепло, але не обпалює.

Одне яйце розділити на білок і жовток, у молоко додати тільки білок, а жовток поки прибрати в холодильник. Друге яйце розбити в тісто цілком. Також ввести рослинне масло і розм’якшене вершкове.

Всипати пару столових ложок борошна.

Розмішати, розтираючи шматочки вершкового масла. Потім можна вводити і решту борошна. Заважати обов’язково руками і не менше п’яти хвилин, тільки так вдасться отримати м’яке, еластичне і не липнущее до рук тісто. Затягнути його харчовою плівкою і залишити в теплі на 30-40 хвилин.

Коли збільшиться в об’ємі в 2,5-3 рази, розділити на колобки, кожен розкачати в невелике коло. У центр викласти чайну ложку яблучного повидла. Край добре защипати і укласти пиріжок на деко швом вниз.

Розміщувати заготовки на відстані один від одного, так як при випіканні вони добре підростуть. Зверху змастити жовтком за допомогою кулінарної пензлика.

Випікати в духовці при 160 градусах до підрум’янення, зазвичай на це потрібно 25-30 хвилин.

Солодкі пиріжки готові. Вони м’які, повітряні і дуже смачні. Вийшло 14 штук.