Окрошка
Інгредієнти
- Ковбаса молочна – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Редис – 3 шт.
- Цибуля зелена – 5 гр.
- Кріп – 5 гр.
- Сметана 20% – 4 ст. л.
- Оцет 6% -1 /2 ч. л.
- Вода кип’ячена – 300 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Приготування
1. Редис промийте разом з огірками, зріжте хвостики і наріжте півкільцями або брусочками, викладаючи нарізку в миску.
2. Огірок наріжте такими ж брусочками або скибочками, як і редис. Додайте в миску.
3. Відварну картоплю очистіть від шкірки і наріжте кубиками або скибочками.
4. Очистіть варене куряче яйце від шкаралупи і наріжте кубиками. Точно так само наріжте і молочну ковбасу. Додайте всі нарізки в миску.
5. Промийте свіжу зелень і дрібно наріжте. Додайте сіль на ваш смак.
6. Додайте сметану будь-якої жирності, мелений чорний перець і влийте оцет. Якщо є в наявності яблучний оцет, то використовуйте його. Якщо 9% оцет в наявності, то злегка розведіть його водою.
7. Влийте в миску, охолоджену кип’ячену воду. Акуратно розмішайте вміст.
8. Окрошка на воді з оцтом і сметаною готова. Прикрасьте приготовану окрошку по своєму смаку: шматочком вареного яйця, гілочкою свіжої зелені і т. д.
9. За бажанням окрошку можна помістити в холодильник на 1 годину, для охолодження і посилення смаку. Після цього подайте до столу.